CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2009. június 25., csütörtök

Elmaradások és néhány új dolog


Először is néhány gondolat még a befejezetlenül maradt cipzárvarrásról...

Amikor elkészült az első részben mutatott cipzár+anyag kombináció, azt úgy varrom a táskába, mintha bélés lenne, tehát táska kifordít, cipzáras rész mindkét oldalon legombostűz, majd lehet varrni.


A két végén ebben az esetben hézag lesz a táska száján, de az olyan kicsi, h alig látszik. A cipzárvégekre kis füleket húzok és varrok, az anyag szélét a cipzárnál, pedig már a cipzárral való összevarrás előtt behajtom, majd amikor kész a cipzár és az anyag összevarrása, letűzöm.Készítettem néhány piperetáskát, egy közülük:
Ez a kis kulcstartó öt társával együtt csak úgy készült, van boxernadrág, póló, bugyi, szoknya, ing alakú...
És van még egy tartozásom... Kiseri vont be a "6 nem lényeges dolog felsorolása" játékba.
Nos, szerintem ami nem fontos, azt nem érdemes felsorolni, ez a blog viszont a varrásról szól, ezért felsorolok olyan dolgokat, amelyek a varrás szempontjából nem lényegesek, egyébként talán fontosak lehetnek...

1. Szeretnék sokkal jobb konyhatündér lenni, mint amilyen vagyok. Jól indult a dolog, de egy kicsit belefáradtam. Most próbálom megtalálni, hogy mivel frissítsem fel a fűzés körüli dolgokat.

2. Elvágyódom máshová (...bár tudom, h Másholország nem létezik... Szepes Mária: Pöttyös Panni). Talán csak pár napra, talán hosszabb időre. Egyedül nem akarok menni, akit szeretnék, h velem jöjjön, nem szívesen jönne...

3. Nagyon szeretem a frissen nyírt füvet és a kertünket. Különösen akkor, ha nem hőség van, hanem olyan kissé szomorkás, de mégis kellemes idő, mint ma.

4. Pár napja ismét harmónika került a kezembe... azóta mindig arra vágyom, h felvegyem és gyakoroljak... csak hát nincs itt...

5. Néhány napja elég nyomoroncul érzem magam, pedig vártam ezt a hetet. Marci nyaralni ment a szüleimhez. Folyton beszél és kérdez, ötletei vannak és egyáltalán, ő már egy "felnőtt fiú", aki a "legbátrabb és a legerősebb" és most úgy hiányzik, mint a férjem szokott, amikor még nem volt a férjem és nem volt mindig velem... holnap jön haza, addig vhogy kibírom.

4 megjegyzés:

mammka írta...

Hú,a zipzártanításnak nagyon örülök,eléggé gyakorlatlan vagyok benne.Köszönöm!!!!!!

zazálea írta...

Na most megint megtaláltalak! Egyszer már megvoltál, aztán elvesztettelek, de most.... most megvagy... :o)))))

Ágó írta...

Mammka!

Örülök, h ha hasznosnak találod a cipzárvarrásos irományom, bár ez a második egy kicsit kutyafuttában készült:).Zazálea!
Örülök neked, én islvaslak és szeretek nézelődni nálad!

Ágó

Zazálea írta...

Kölcsönös!