CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2009. január 29., csütörtök

Néhány új és néhány régi

Sikerült néhány elfogadható képet készítenem legújabb és néhány régi varrományomról. Most már egészen biztos vagyok benne, hogy utána kell járnom a legalapvetőbb fotózással kapcsolatos szabályoknak, mert esztétikus képet készíteni számomra több mint bonyolult.

I successfully prepared some photos about my works. It's hard time to learn more about the rules of taking good photos.

Végre mindenki gyógyul a családban, (kivéve persze, aki nem volt beteg), így több időm jutott varrogatni is. Egy kosár készült el Pink Penguin ötlete alapján:

At last the ill members of my family are better now, that's why I had some more time to sew. I finished a basket, after the idea of Pink Pengiun. Thank you for it so much!A pontosságon (a négyzetek illesztésénél) még dolgoznom kell, a következő remélem szebb lesz.:)

A másik új darab egy varrós táska, még a fülei és a ferdepánt tűzése van hátra . A füleket barna gombokkal fogom rögzíteni.

The second piece is a sewing bag, the handles with bottons and the bias tape need to be finished.


A korábbi "varrótáskám" (egy kicsit már megviselt) tavaly készült. Nagyon szeretem.

My good old sewing bag, I love it so much.


Végül egy kis helyzetjelentés Kaposvár - Töröcskéről:
Ma Marci legnagyobb örömére hosszú órák óta esik a hó! Íme az udvarunk:

At last some pictures about our winter garden. It has been snowing for anout 26 hours now!


...és a körtefánk...
...and our very old pear tree...

Marci biztos benne, hogy hamarosan újra jön a Mikulás és a Jézuska. Ezen nem csodálkozhatunk, hiszen gondos szülőkként nem egyszer mondtuk neki decemberben, hogy akkor jön a M. és a J., amikor esik a hó...
Most próbálom valahogy helyreigazítani a dolgot. :)

Most pedig készülök a délutáni hóemberépítésre...
Hasonló jó szórakozást mindenkinek!

Ágó

Ui.: Ha már tél, akkor hadd mutassak be Rénieink küzül egyet:

As it's winter again, let me show you one of our Reindeers from December:2009. január 26., hétfő

Néhány korábbi varromány...

Mielőtt legfrissebb varrományaimról beszámolnék, szeretnék megmutatni néhányat az elmúlt évben készültek közül.
2008. áprilisától szabás- varrás tanfolyamra jártam, ahol szoknya, nadrág és blúz szabásminta szerkesztést, szabást és a darabok elkészítését tanultuk meg. Gyakorlásként ezért főleg ruhákat varrtam. Korábban is próbálkoztam táskákkal, neszesszerekkel, varrótáskákkal, falvédőkkel, stb. Az elmúlt hónapok internetes böngészése során talált inspiráló munkák hatására próbálgatom a foltvarrást és rengeteg új ötletet kaptam a blogokból, amelyeket rendszeresen olvasok. Köszönet értük!!

Most pedig néhány darab 2008- ból:
Petra ruhája anyukám egy régi kord aljából, hátán cipzárral.


Ez a legújabb Petrus- ruha, itt a ráncolást gyakoroltam... hát nem lett éppen tökéletes, de legalább már tudom, h kb mekkora legyen az arány az egyes alja csíkok hossza között. Ez szintén kord, a felső része virágos béléssel, hátul cipzárral.

Mikulás előtt varrtam kb 60 db Mikulászsákot jutazsák (talán ez a neve) anyagból Miki és karácsonyi mintás applikált rátétekkel.
3c kis méretűt (kb 20x10 cm) Marci ovis csoportjának:


A nagy zsákokra (30x20 cm) filc rátétek kerültek, íme egy közülük:Azt hiszem sokkal lassabban haladok a képfeltöltéssel, mint terveztem, de nem adom fel és amint alább hagy az influenza és a bárányhimlő a családban, újabb "régi" művekkel állok majd elő. Legalább megnyugtat (vagy inkább megörjít?) a tudat, hogy mikor volt nekem ezeket időm megvarrni tavaly. Az elmúlt napokban rendületlenül próbálok valami varrott produktumot előállítani, de nem megy. Ma délelőtt is, amikor a bárányhimlős Marcival és az influenzás Petrussal, magamról nem is beszélve, felmerésztkedtünk a varrószobába, hiába minden gondos előkészületnek (színezők, játékok, stb) Petrus 5 perc után cérnát kezdett győjteni, Marci pedig miután beindítottam a gépet, rögtön varrni akart, de megelégedett volna egy csavarhúzóval is, ha szerelheti a masinát... hát kb 60 cm-t varrtam. : ( talán majd legközelebb. Így legalább a gyógyulásra koncentrálunk.

2009. január 15., csütörtök

Ágó blogot ír...

Már több mint egy hete létrehoztam a blogomat, így most már illenék elkezdenem az írását.

Amiről naplót szeretnék vezetni, tavaly áprilisban kezdődött, pontosabban már sok- sok évvel ezelőtt... de erről majd később.
Ahogy a cím is elárulja, a varrás az a tevékenység ami mostanság minden szabadidőmet kitölti.
Nagyon szeretek varrni, érdekel a ruhavarrás, a foltvarrás, a táska és egyéb kiegészítők varrása, odavagyok a textilekért, és minden érdekel ami a fentiekkel kapcsolatba hozható.

I started my blog a week ago, so it's time to start writing. Everithing that I would like to write about in my blog started last April... I 'll tell that story later. As you can see in the title I'm keen on sewing. I spend all my freetime on sewing clothes, patchwork, making bags and accessories. I adore beautiful fabrics and I'm interested in everithing in connection with the things above.

Mielőtt belefognék a történetbe, mesélek a családomról.
Before starting my story, I introduce my family to you.


Árpiédesapa, Petra (tegnap volt az 1. szülinapja), Marci (3,5)
Árpidaddy, Petra and Marci

Ők a mi kincseink. Minden amit csinálok közvetve vagy közvetlenül velük is kapcsolatban van, ezért azt hiszem a blogom egy, amolyan hobbiról, családról és általában az életről szóló napló lesz.

They are our beloved children. Everything I do in my life is in connection with them, so my blog is going to be not only about my hobby, but about our life, as well.

2009. január 2., péntek

Készülget

Sziasztok!

Ez itt a blogom. Ágó varróműhelye.

Hello everybody.

This is my blog: Ágó's Sewing Workshop.