CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2009. április 28., kedd

Rövid helyzetjelentés

Babatakaró: néhány napja már kész, ilyen lett:Még nálunk várja, h a kis tulajdonos (Bence baba) birtokba vegye :))).

Marci: mandula és fülkürtgyulladás, vasárnap este a kórházi ügyeleten, 39,6 fokos láz, éjszaka alig kapott levegőt, antibiotikum, és még 3 féle gyógyszer, orrmandulakivét javasolt...

Petrus: köhögés, kötőhártya gyulladás, piros torok...

Ágó: torokgyulladás...

Édesapa: egészséges

Hogy vmi kellemesről is beszámoljak, a pénteken és szombaton foltvarró napokon voltam itt Kaposváron. Örülök, h részt vettem, tanultam néhány új fogást és megismerkedtem néhány kedves foltvarróval:). Három dolgot készítettem, táskát, egy asztali futót és egy steppelt képet. Még néhány simítás mindegyiken hátra van, de a táska már megmutatható állapotban van. Íme:
Ja, és ez végre az enyém lesz!!! Nem adom senkinek:)))

2009. április 22., szerda

Babatakaró 2. - haladok

Majdnem teljesen kész van az applikálás és a tűzés. Még néhány elmaradt apró rész és varrom a dupla pántot. Remélem holnap már a készet mutathatom :).2009. április 20., hétfő

Az aláírás esete és egy készülő ajándék

Na, végre sikerült. Le sem írom, mennyit ügyetlenkedtem. Mindenkinek köszönöm a segítséget!!! :)


Ha már újra írok, megmutatom, min dolgozom éppen:
Ez a kis takaró ajándék lesz a kicsi Bencének, aki egy kedves ismerősünk egy hónapos kisunokája. Ők nem olvassák a blogomat, ezért gondoltam megmutatom. A rátétek másként helyezkednek majd el, lesz egy domb, azon áll majd a ház és már van több apróság, ami nem szerepel még a fotón, pl kisautó, szívecskék. Lesznek még fák, felhők, napocska... A befejezésén töröm még a fejem, lehet, hogy ferdepánttal szegem körbe... ha vki járatos ilyesmiben, örömmel fogadnék ötletet erre vonatkozóan :). Előre is köszönöm!

Ma ez a többedik bejegyzésem, még mindig az aláíráson mhckc,jgj

Sikerült aláírást kreálnom. Köszönöm a segítségeteket Mammka és Dóri! A szám amit először bemásoltam nem a HTML kód volt, csak egy azonosító.

A húsvéti varrományaim közül szeretnék megmutatni valamit. Marcimnak készítettem egy "fiúhátizsákot". Ő nevezi így, amióta elkészült mindenhova ebbe "csomagol". Nagyon örült neki, én pedig még jobban örülök, hogy ilyen kedves és szereti amit varrtam.Azt hiszem este folytatom, mert most megyünk ki... :)

54487-143-3E61B64DFC400D4A9EE0D98E819E3881

Sikerült aláírást kreálnom! Köszönöm a segítségeteket 54487-143-3E61B64DFC400D4A9EE0D98E819E3881

Kaphatnék egy kis segítséget?

aSzeretnék aláírást készíteni a bejegyzéseimhez, már ki is választottam, csak nem tudom, h hova másoljam be a kódot? Elárulja vki?
Köszönöm!

Ági

54487-143-3E61B64DFC400D4A9EE0D98E819E3881

2009. április 14., kedd

Húsvéti varrományok...

Ez a két vidám kis táska két kislánynak készült. Három különböző színű, de azonos mintájú anyagot használtam a varrásnál. A bélésüket kukacoltam, illetve "szabad gépi virágokkal" tűztem. Gombbal záródnak, méretük kb. 25x 35 cm. A belsejükbe filc téglalapot varrtam a tulajdonosok neveivel. Remélem szívesen használják majd őket :).

... és a kis rózsaszín nyuszika kölcsönfülekkel az én kicsi Petrám (nem elég éles, de így is gyönyörő :) Akiről kiderült a hét végén, hogy meglepő ügyességgel rúgja és követi a gumilabdát, aki már azt is mondja, hogy mama és papa, amikor meglátja a szüleimet, saját magát PE - nek nevezi, engem Náná- nak, az édeesapját pedig Pá- nak. A kis nyuszika a nagy vendégeskedésben, sürgés- forgásban úgy elfáradt, hogy tegnap estére belázasodot és folyik az orra. Talán megfázott, vagy vmi baci... Úgyhogy, gyógyulunk és pihenünk... :).


Ági és Petrus baba

2009. április 8., szerda

Gyerekek és kert / Kids and garden


Ezen a héten egy kicsit kertészkedtem, kitakarítottam a varrószobát és lassan elkészülök néhány kedves ajándékkal húsvétra. M. ovijában ma fotózás volt. Délután mi is próbáltunk a két csemetéről szép képeket kreálni... hát, nem olyan könnyű két mocorgó és megszökni próbáló gyerkőcöt lencsevégre kapni. Így lemondtunk a "beállított" fotókról, helyettük lett sok életszerű, igazi M&Ps kép. :)

This week I did some gardening (one of my five passions), tidied up my craftroom, and I'm still working on some Easter projects (presents, bags, an apron for my granny...).
AND Spring photos about sweet P. (our little girl), and handsome M. (our boy).Ágó

2009. április 6., hétfő

Mindjárt itt a húsvét...


Már csak néhányat kell aludni és itt a nyuszika... gondolom ez a mondat minden kisgyerekes családban elhangzik néhányszor ezekben a napokban. Nálunk is, és persze az is elhangzik nap mint nap, hogy pontosan mit is vár a mi nagy fiunk a fent nevezett jószágtól.
Amire azonban nagyon büszke vagyok, hogy nemcsak a nyuszit várja, hanem azt is elmondja többször, mert sokat meséltem neki..., hogy miért és mit is ünnepelünk majd húsvétkor.És persze, még olyan sok dolgot el szeretnék mesélni neki, nekik, annyi gyerekkori emlék, történet vár arra, hogy meghallgassák. A feltámadási körmenetről, a szombati sonkavacsoráról, húsvét reggeli szalmaszórásról, a hétfői locsolásról... Nem is beszélve a tojásfestésről...


Mindenkinek jó készülődést!
:)

2009. április 1., szerda

Kedvencek és menyasszonyi ruhás játék / March favourites

A márciusi varrománykupac néhány darabját külön is megmutatom.
Some bags from the March collection.

Az egyik virágos táska Amy Butler anyaggal kombinálva.
The green flower bag with Amy Butler fabrics.


A másik virágos, azt hiszem nekem ez a színösszeállítás tetszik a legjobban.
The second flower bag, my favourite colour combination.


A kék táska piperével, azért szerettem őket varrni, mert olyan masszív, "megbízható" darabok.
The blue bag with tioletry.
És végül a piros- fehér kedvenc...
And the red and white favourite...És végül, de annál nagyobb örömmel megmutatom, milyen volt az én menyasszonyi ruhám. Sajnos profi fotós nem készített képeket, ezért csak a családi fotókkal büszkélkedhetek. A ruhát én terveztem, a varrónőm varrta. Nagyon egyszerű, de nekem a legszebb volt és marad mindig :).Ági