CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. február 16., kedd

A virágos táskákhoz

készülnek piperék is. Egyelőre a megszokott forma, de van néhány formabontó ötletem is. Nagyon megszerettem ezeket az átlósan "kockás" anyagokat és nagyon tetszenek ezzel a nyers színnel és a virágokkal kombinálva. A gombkészletem is fogyóban volt, ezért pár napja vettem egy csomót, a barnától a bordón át a narancsig mindenféle színt és formát.Hogy mi ez a buzgó varrás és készülődés...? Hát... voltam olyan bátor vagy inkább vakmerő és belevágtam életem első kézműves vásárára való készülésébe. Pontosabban nem a készülődéshez kell a bátorság, hanem a megmérettetéshez, ami a két nap alatt majd a portékáimra vár. És, hogy mindennel időre készen legyek, ahhoz bizony szükség lesz némi jó szándékra odafentről :). Mert lelkesedés, ötlet és szorgalom az van minden mennyiségben:).

2010. február 15., hétfő

Néhány újdonság

készült a napokban és ma végre kitaláltam, hogy milyen lesz a névjegykártyám és az a kártya, amit a portékáim "nyakába" kötök majd.Sajnos ma sem vagyok bőbeszédű kedvemben... bár a helyzet lényegesen megnyugtatóbb, mint négy nappal ezelőtt... Petrus gégegyulladással kórházban volt, term. velem együtt... kaposvári kórház gyerekosztálya- hát senkinek nem kívánom. Négy napon át 6 m2-re bezárva, ablak résnyire nyitva, kint -10 fok, párásító ment, mint egy gyárkémény, de alaphelyzetben, ha a fentiek nem funkcionáltak volna, a süvítő szelet a csukott ablakon át simán lehetett érezni. Nekem másnapra megfájdult a torkom... azt mondták: "Öltözzön fel, anyuka" A gyerek ettől gyógyul." Na, mindegy. Petra tényleg jobban van, már csak köhög és náthás. Nagyon elesett volt szegény. Most itthon gyógyul tovább, a kis virgonc.

2010. február 4., csütörtök

Táska és ajándékEgy kis szünet után, ideje, hogy mutassak valamit. Lassan ment a munka, mert mindannyian ismét betegek voltunk, de mostanra már csak egy kis köhögés maradt.

Az első képen - nem tudtam megállni, így megmutatom félkészen, egy készülő táska látható. Már szinte mindene megvan, csak össze kell varrni és fület tenni rá.A következő egy frissen elkészült darab, tulipánnal, mint magyaros motívum. Az alapötlet már korábban megszületett, és Évi játékához is szívesen csatlakozom vele.

Nagy örömömre, ma csomagom érkezett, Dóri pif ajándékát hozta a postás. A csomag ezeket a kincseket rejtette: (hoppá, az illatos szappan lemaradt a képről, de az is megvan:)Itt is nagyon köszönöm Dóri!! Az anyag sorsa már beteljesedni látszik...:) hamarosan mutatom, h mi lesz / lett belőle.

Kb egy éve én is hirdettem pif- et, de sajnos senki nem jelentkezett. Még gondolkodom, lehet, h újra meghirdetem, vagy ha nem, hát megajándékozom az ajándékozómat...:)

Ági