CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. február 16., kedd

A virágos táskákhoz

készülnek piperék is. Egyelőre a megszokott forma, de van néhány formabontó ötletem is. Nagyon megszerettem ezeket az átlósan "kockás" anyagokat és nagyon tetszenek ezzel a nyers színnel és a virágokkal kombinálva. A gombkészletem is fogyóban volt, ezért pár napja vettem egy csomót, a barnától a bordón át a narancsig mindenféle színt és formát.



Hogy mi ez a buzgó varrás és készülődés...? Hát... voltam olyan bátor vagy inkább vakmerő és belevágtam életem első kézműves vásárára való készülésébe. Pontosabban nem a készülődéshez kell a bátorság, hanem a megmérettetéshez, ami a két nap alatt majd a portékáimra vár. És, hogy mindennel időre készen legyek, ahhoz bizony szükség lesz némi jó szándékra odafentről :). Mert lelkesedés, ötlet és szorgalom az van minden mennyiségben:).

2010. február 15., hétfő

Néhány újdonság

készült a napokban és ma végre kitaláltam, hogy milyen lesz a névjegykártyám és az a kártya, amit a portékáim "nyakába" kötök majd.







Sajnos ma sem vagyok bőbeszédű kedvemben... bár a helyzet lényegesen megnyugtatóbb, mint négy nappal ezelőtt... Petrus gégegyulladással kórházban volt, term. velem együtt... kaposvári kórház gyerekosztálya- hát senkinek nem kívánom. Négy napon át 6 m2-re bezárva, ablak résnyire nyitva, kint -10 fok, párásító ment, mint egy gyárkémény, de alaphelyzetben, ha a fentiek nem funkcionáltak volna, a süvítő szelet a csukott ablakon át simán lehetett érezni. Nekem másnapra megfájdult a torkom... azt mondták: "Öltözzön fel, anyuka" A gyerek ettől gyógyul." Na, mindegy. Petra tényleg jobban van, már csak köhög és náthás. Nagyon elesett volt szegény. Most itthon gyógyul tovább, a kis virgonc.

2010. február 4., csütörtök

Táska és ajándék



Egy kis szünet után, ideje, hogy mutassak valamit. Lassan ment a munka, mert mindannyian ismét betegek voltunk, de mostanra már csak egy kis köhögés maradt.

Az első képen - nem tudtam megállni, így megmutatom félkészen, egy készülő táska látható. Már szinte mindene megvan, csak össze kell varrni és fület tenni rá.



A következő egy frissen elkészült darab, tulipánnal, mint magyaros motívum. Az alapötlet már korábban megszületett, és Évi játékához is szívesen csatlakozom vele.

Nagy örömömre, ma csomagom érkezett, Dóri pif ajándékát hozta a postás. A csomag ezeket a kincseket rejtette: (hoppá, az illatos szappan lemaradt a képről, de az is megvan:)



Itt is nagyon köszönöm Dóri!! Az anyag sorsa már beteljesedni látszik...:) hamarosan mutatom, h mi lesz / lett belőle.

Kb egy éve én is hirdettem pif- et, de sajnos senki nem jelentkezett. Még gondolkodom, lehet, h újra meghirdetem, vagy ha nem, hát megajándékozom az ajándékozómat...:)

Ági