CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. október 29., péntek

Karácsonyi színekben


díszelegnek ezek a karácsonyi vásárra készülő dolgok. Még nincsenek teljesen kész, hiányzik róluk valami, amit csak Kaposváron tudok megcsinálni, hisz a villámgyors tűzőmasinám ott van.
Vajon mi lesz belőlük? Nem párnahuzat...

Szép napot mindenkinek!

Ági

2010. október 28., csütörtök

TornazsákA tengerészes ovizsák kis gazdájának készült ez a halacskás tornazsák, mely ugyan olyan felépítésű a rétegeit tekintve mint a nagy zsák, csak a bélés és a farmer anyag közé a legvékonyabb fajta vlies került.Szép napot mindenkinek!

Ági

2010. október 27., szerda

Színes kockák babáknak

Pár hete vásároltam 10x10- es szivacs kockákat, mert kitaláltam, hogy kockát varrnék, elsősorban babajátéknak. Több helyen láttam textilkockákat, amelyeket vliessel tömtek, de azok inkább duci kockák voltak ,mint szabályosak. Így, amikor a kárpitos boltban, a szokásos beszerző körúton voltam, megkérdeztem, h vágnának- e nekem ... és néhány nap múlva egy szatyor kockával tértem haza. Szépek, pontosan vágottak, öröm rájuk nézni. Marci és Petra rögtön építkezni kezdtek belőlük.

Egy próbadarab után, első nekifutásra ez az öt darab készült. A legtöbb időt az applikációk elkészítése igényelte, maguk a kockák hamar elkészültek. Második nekifutásra egy kicsit bonyolítom őket, ill. a kézi applikálást gépivel fogom helyettesíteni.


Szép napot mindenkinek!

Ági

2010. október 12., kedd

Variációk egy témára

Egyelőre csak kettő, de talán lesznek továbbiak is. Az előző bejegyzésben már mutattam részleteket a bordó táskából, köszönöm a tippeket, természetesen mi más lenne, mint táska, végre. Jobban utánaszámoltam és tényleg, a táskák és stílusok nagy összevetése óta csak kettőt varrtam mindössze. Egyet magamnak és egy madarasat, ami a Meskán gazdára is lelt. Akkor nem is gondoltam rá, mert nyár volt, sok más tennivalóval, de lehet, hogy akkor egy kicsit elment a kedvem a táskavarrástól és hogy őszinte legyek, az élvezetes része a munkának most is inkább a díszítés volt. Amikor táskát "faragtam" belőle, no, az még egy kicsit most is nehezemre esett. Remélem javul majd a helyzet.
Ági

2010. október 6., szerda

Mi készül itt?

Valami, amit már hónapokkal ezelőtt készítettem utoljára. Erre a hétre a tervem a filc lógók és figura rendelések elkészítése volt, de nem tudtam már tovább várni, és belekezdtem valami régi- új dologba. :)

Van benne filc, hímzés, pamutvászon..

...lesz benne cipzár, zseb...

...na mi lesz ez? :)

Hétvége és névnap


Az elmúlt hétvégét Kaposváron töltöttük, titokban remélve, hogy ezúttal nem fog zuhogni az eső két napon át, hogy ne csak az ablakon át lessük a kertet, hanem kint is lehessünk. Szerencsénk volt, így szinte az egész délutánt kint töltöttük, még a délutáni alvás (a gyerekeké) is elmaradhatott. Összegyűjtöttük a lehullott leveleket, egy kicsit kertészkedtünk, terményeket gyűjtöttünk, kimentünk a négyszögletű kerek erdő közepén lévő tanyánkra, egyszóval jól éreztük magunkat. Persze estére én kellőképpen nekiszomorodtam, mert hát Kaposvárt én kicsit sem szeretem, de a házunk, a kertünk mégiscsak az életünk színtere volt Marci születése óta, sőt Árpinak már sokkal régebben... Lehet, hogy igaza lesz Erika barátnőmnek, hogy kell nekem ez a távolság, hogy megtanuljam értékelni azt, amit otthon hagytunk. Bár igaza lenne...

Névnapot is ünnepeltünk másodikán, a mi kis Petrusunkét, aki bár szárnyas babára (így nevezi a kis rémes tündér- szerű babát, amit kinézett magának, amikor egyszer a játékboltban bóklásztunk) és szopókás babára (cumisüveges baba, erre később jöttünk rá, mert ő soha nem cumizott üvegből és nem is nagyon látott cumisüveget, ezért találékonyan így nevezte el) vágyott, egyelőre ruhákat kapott és egy saját alvós párnát (eddig párna nélkül aludt), a babát pedig hamarosan pótoljuk, ha végre találunk egy megfelelőt.

A ruhák nagy részét és a párnát is magam varrtam. A legkedvesebb képek Petra új kendőjéről készültek.Szép napot mindenkinek!

Ági