CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. november 29., hétfő

Közvélemény

vajon belőletek milyen reakciót vált ki, ha valaki megkér benneteket, hogy készítsetek egy táskát, képet is kaptok mellékelve, amin egy sokak által ismert és elismert alkotó táskája látható, tökéletesen felismerhető, de ha mégsem lenne az, akkor ott a címke az oldalán...  vajon miért nem az eredeti alkotót kéri meg az illető...?

Mit gondoltok?
Ági

13 megjegyzés:

Monaline írta...

Nem tudom a pontos részleteket,de akár az is lehet,hogy téged ismer,benned bízik,azért szeretné a táskát veled készíttetni,nem (csak) az árkülönbség miatt.Bár,ha a megrendelő nem ismert eddig,akkor ez persze nem igaz.
Hasonló esetben nemet mondanék,nem szeretném más táskáját egy,az egyben lemásolni.Maximumom hasonló stílusú,átgondolt formában.

Ida13 írta...

Szerintem pedig nem kell ezen megsértődni. Biztosan úgy gondolja, hogy tőled megkapja minimum azt a minőséget, amit a másik készítőnél is talán. Vásárlóként pedig igenis fontos az ár. Ha az ár/érték arány pedig sokkal jobb nálad, akkor hozzád megy. Ha vissza akarnád utasítani, akkor mondj neki olyan árat, mint a másik készítő és kiderül minden. :)

Judit írta...

Én is voltam így. Egyszer nem vállaltam, egyszer meg megbeszéltük, hogy csak hasonlót tudok, pont ugyanolyat nem.

Ágó írta...

Meggondolandó, köszönöm.

Annus írta...

Ágó: lehet, hogy azért,mert úgy gondolja, hogy Te a földön jársz, legalább azt tudod, mint a másik alkotó..és persze az ár is számít.

Annus írta...

Ráadásul pont olyat ugysem fogsz csinálni, mert az nem Te lennél. Stílus elemeket persze bele lehet vinni, de ha már valamiben változtatsz, akkor az már a Tiéd lesz:-)

Abile írta...

Hasonlóan gondolom, mint az előttem szólók! Ugyan olyat úgy sem szeretnél csinálni... de árban szerintem kérd közel azt, ami az "eredeti" és akkor úgy is kiderül, ha a pénz volt a fő indok.
Jól tudom, hogy hamarosan találkozunk? :o))

Miss Scotty írta...

Nehéz kérdés. Először az jutott eszembe, hogy valószínűleg az ár miatt. Azok, akik nem varrnak el sem tudják képzelni, hogy mi meló van pl. egy táska elkészítésével. Vannak reális árak, de vannak magasan elszállt árak is.
Magamat ismerve, biztosan nem tudnék ugyanolyan táskát, mint amit megmutatnak, de nem is szívesen másolnám le más táskáját. Megpróbálnám meggyőzni a megrendelőt egy-két változtatást illetően.
Üdv. Scotty

Maria írta...

Szerintem is a legutolsó választ folytatva én azt hangsúlyoznám főképpen, hogy még a saját munkámat se másolnám újra egy az egyben le. Hiszen az egész pw-nek, benne pl. a táskáknak is épp ez az egyik legfőbb lényege, az egyediség. Ha másban nem is, de anyagban, árnyalatban, apró valamiben mindig különbözik a másolat az eredetitől /ettől függetlenül persze én se veszem szívesen, amikor valaki sajátjaként szerepelteti a másolatot/.

Annus írta...

Csak egy apró kiegészítés..a hozzászólásomban lévő: te a földön jársz..mondat..nem az ár kérdésre vonatkozott.

smarties írta...

Az nem lehet, hogy megtetszett neki az a táska, de nem is tudja pontosan, hogy ki készítette. Ha a logón nem egy név, hanem csak egy szimbólum van, akkor ha nem ismeri a varrós blogokat, egyedi logókat, akkor nehéz lenne kideríteni, hogy kié is a munka. Ez persze csak abban az esetben állja meg a helyét, ha tényleg nem ismerhető fel a logóról az alkotó.

Ágó írta...

Azt hiszem egyet értek több gondolattal is...
Aki nézi a Meskát, az biztosan tudja hogy a szóban forgó alkotás kinek a munkája. Az egyik legismertebb alkotó, a logója tökéletesen kivehető. De tegyük fel csak én ismerem fel, a rendelő nem.
Akkor is, ha csak én tudom, h kié, nem vállalhatom el, hisz gondoljatok bele, tegyek fel a Meskára egy másolatot, amiről jól látszik az eredeti koncepció, vagyis az eredeti darab alkotójának a ötletei, jellemzői?
Azt hiszem magamat hoznám kellemetlen helyzetbe.
A kisebb- nagyobb változtatások dolog jó ötletnek tűnik, esetleg felvetem neki.
Köszönöm a véleményeiteket, gondolataitokat!

Zsuzsi írta...

Én azt is el tudom képzelni, hogy határidőre kell neki és az eredeti készítő nem tudta vállalni:O)