CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. január 25., hétfő

Táskák készülőfélben

Az elmúlt héten elkezdtem két táskát, de azt hiszem befejezni csak a hét vége felé fogom őket.
Petrus ma kezdte az állami bölcsibe való beszoktatást, úgyhogy ez a hetünk még félig itthon, félig a bölcsiben lesz, aztán jövő héttől remélem ő is jól érzi majd magát és én is dolgozhatok többet.

Addig is megmutatom a félig elkészült táskák egy- egy darabját...

...és Julcsi barátném alját, ami nagyon jól sikerült, igazán örülök neki. Mindene olyan, ahogy a "nagykönyvben" meg vagyon írva ("Nagykönyv"= Ruhaipari szabás szakrajz és Női ruha készítés).Ági

2010. január 14., csütörtök

A szülinapos kötényruhája

Ma van kicsi Pertánk második szülinapja! Boldog szülinapot Petrus! Marci szerint most már biztosan nem kisbaba, hanem igazi kislány...:) Hát igen...:)

 
Posted by Picasa


Petra nagyon szereti a szoknyákat és a csinos táncolós ruhákat. Ez a kis kötényruha a szülinapjára készült és persze legalább fél órán át táncolt és pörgött- forgott benne Halász Judit zenéjére. Lefotózni is csak úgy sikerült, hogy megengedtük neki, h "telefonáljon" az édesapa telefonjával.

 
Posted by Picasa


A ruhácska virágmintás kordból készült, kantáros, gombos, mindkét oldalán 2- 2 gombbal záródik. Az aljára ráncolt fodrot varrtam saját anyagából. Derékig "bélelt", azaz, hogy jobb legyen a vékony kord tartása, a ruha felső részét nyers színű vászonból is kiszabtam és a két réteget összevarrtam.

Ági

2010. január 13., szerda

Még egy kis karácsony és szilveszter

Úgy tűnik némi ügyetlenkedés után sikerült a második kollázst összehoznom. Eddig egy másik képszerkesztővel próbálkoztam, de az meghaladta csekély informatikai tudásomat. Szerencsére megtaláltam a nekem való, emberi nyelvezetűt, így most próbálgatok minden félét.

 
Posted by Picasa


Ezt a karácsony és szilveszteri összeállítást gondoltam megmutatom, azt hiszem az édesanyák elfogultságával alaposan megáldott a Teremtő, de hát azt hiszem mindenki így van ezzel, aki édesanya...:)

Varrtam is az elmúlt hetekben, csak még semmit nem fotóztam le... de talán majd holnap.

Colett oldalán találtam Évi játékára, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok és ezennel én is benevezek. Hogy mi készül, az holnapra számotokra is kiderül...

2010. január 4., hétfő

Boldog...

új esztendőt kívánok minden látogatómnak!

Egy kicsit eltűntem, de tele vagyok ötletekkel és tervekkel...:) Újévi fogadalmat nem tettem, de annyi mindent elterveztem, hogy a tervek szinte fogadalomnak is beillenek.

Először néhány szó és kép arról, hogy mi történt a házunk táján karácsony óta.
A képeken M., P. és Nyanya (ahogy P. mondja)látható. A gyerekekkel együtt, mind a négyen, csak az apuka lemaradt a fotókról) Zalaszentlászlón töltöttük a szilvesztert, aztán pedig kirándultunk egyet Tapolcán.

...egy kis szünet és folytatom... :)))

 

 

 

 
Posted by Picasa