CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. április 28., szerda

Kedves Olvasóim!

Colette legújabb bejegyzésében "megtisztzelt" azzal, hogy beválogatta egyik fedeles táskámat a "te jó ég! Ez a primitív tömegtermék a trendi" gondolatához készített Meskás gyűjteményébe.

Meglepődtem, értetlenül néztem és bevallom rosszul is esett.

Nos, kérlek benneteket, a jövőben csak az vesztegesse az idejét nálam, aki ezekre a megbélyegzett, plágiumgyanús, 10 perc alatt megvarrható, primitív darabokra és a hozzájuk tartozó primitív gondolatokra kíváncsi. (Lásd a megjegyzéseket Colette- nél)
Ismét jelezném, hogy nem rendelkezem 20 éves varrós múlttal, amely idő alatt stílusom kifinomulhatott volna, talán majd a következő 19 esztendő elég lesz rá.
A varrás a hobbim, szeretném ha több lenne majd, de ahhoz sok "primitív" darabnak el kell még készülnie.

Ági

Néhány újdonságot

mutatok. Ez a táska az előző bejegyzéseimben mutatott táskákhoz hasonlóan, amerikai textilekből készült.Mérete, formája azonos a barnás- gombos táskáéval.

A következő családtag ez a szolid masnis darab, fa és rost fülekkel, mágneszárral.

Most pedig rohanok vissza a műhelybe és izzítom a gépet...:).

2010. április 22., csütörtök

Madaras pöttyös
Tegnap készült el a legújabb táskám, ezúttal madaras változatban, Reich Károly madárkája nyomán. Igazából a gépi pelenkaöltés -számomra újdonság - foglalkoztat mostanában, így, amit lehet, "megpelenkaöltök".Ez is egy nagyobb méretű, 35x30 cm- es táska, fedéllel és mágnessel záródik. Két jó nagy belső zsebe van.

2010. április 19., hétfő

Elkészült...a második Riley Blake amerikai tervező textiljeiből varrt táska.Mint a legtöbb általam varrt táskának, ennek is négy réteg alkotja a testét, a külső anyag alatt táskamerevítő, vlies és bélés ad tartást a táskának. A fülei fa és valamilyen természetes rost kombinációjából készültek, hajlíthatóak. Cipzárral záródik, bélésére egy belső zsebet varrtam. Mérete: magassága: 31 cm, szélessége: 34 cm, mélysége: 6 cm. Fülei: 60- 60 cm hosszúak. Ha tetszik, további részleteket találsz itt és itt.

Megérkeztek a várva várt amerikai gombok!Nézzetek be a "webáruházamba"!

2010. április 14., szerda

Igyekszem....

Mára azért igyekeztem összeszedni magam és délelőtt a varrásra koncentrálni. Rendrakás a műhelyben és az egyik félbehagyott táska befejezése volt a mai terv. Gyorsam meg is mutatom az eredményt.Ez a hét a gombák jegyében telik( hihi, persze a dolog egyáltalán nem vicces), (nemcsak) ezért, most gombás táskát varrtam. Most először próbáltam ki a gépi pelenkaöltést, persze rögtön a táskán... hát, majd még gyakorlom.

A köv. kép egy idilli babacsaládról készült, Petra édesanya, Marci édesapa, Perta baba és Marci baba éppen vacsoráznak:). Ők maguk terítettek meg és kérem tessék észrevenni a gondos részleteket, miszerint a baba ülésmagasítón ül, h felérje az asztalt. A "szülők" sötétbarna( erről magam győződtem meg) kávét (!) isznak (egyébként soha nem kávézunk...) és nagyon fontos dolgokról beszélgetnek. Idézem: Marci "édesapa" mondja: Petrus! Megmutassam hogyan kell kormányolni a Magyarországot? Imádom őket, nézzétek el, de maximálisan elfogult vagyok.:)))
Ági

2010. április 13., kedd

Egy képek és alkotások nélküli bejegyzés

Már napok óta szeretnék mutatni valamit, de valahogy nem jön össze dolog. Itt áll két táska félig készen, de utoljára múlt kedden töltöttem több, mint három órát a műhelyben. Őszintén szólva, januárban, amikor vállalkozó lettem, elhatároztam, hogy a hétköznapok nagy részét varrással és egyéb, ahhoz kapcsolódó ügyek intézésével fogom tölteni. Ehhez képest, minden mással foglalkozom, csak az eredeti elhatározásom betartásával nem. Pedig most még a gyerekek sem betegek. Csak éppen egyik nap nyelviskola, másik nap magánórák, harmadik nap eskütétel a városházán, negyedik nap hajnaltól késő estig szavazatszámláló bizottságban való közreműködés... azt hiszem, most már komolyan el kellene döntenem, hogy nem érdekel kit bántok meg, de én varrni szeretnék, és ha a jövőben a varrásból és az ahhoz kapcsolódó terveimből akarom megkeresni a betevőre valót, hát tényleg arra kellene kizárólag koncentrálnom.

Minden nap felmegyek a műhelybe, megnézem az anyagaimat, kigondolom, mit, hogyan pakolok át, hogy rendszerezettebb legyen a sok holmi, elhatározom, hogy este, miután a gyerekek lefeküdtek, felmegyek és dolgozom egy kicsit, de ma is olyan fáradt vagyok, hogy inkább leültem és megírtam ezt a pár sort, de varrni nem tudok.
Olyan, mintha az orrom előtt húzná vki a finom süteményt, majdnem elérem, de amikor megfognám, arréb rántja.

De nem adom fel és nem hagyom magam! :)))

Ági