CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. június 29., kedd

Birdie a csatmadár...



névre hallgatnak ezek a kis jószágok, melyek közül az elsőt Petrámnak készítettem, hogy a csatjai ne szanaszét heverjenek polcon, asztalon, szőnyegen. Így egy helyen van mind és nem is fogynak olyan sebességgel, mint korábban. Sőt, a legtöbbnek a párja is megvan.



A vásárra is készítettem párat, kislányok és anyukáik körében nagyon népszerű volt, el is kelt jó néhány.



A madár formán felbuzdulva, más termékeken is felhasználtam Birdie-t, illetve más formával is készülnek majd csattartók.

Ágó

KÖZÖS VARRÁS KAPOSVÁRON bemutatkozás


Szeretném nektek bemutatni a közös varrásunk egy újabb segítőjét, Csete Ferencné, Emit, aki Szekszárdról érkezik hozzánk és néhány babát, melyeket ő készített és amelyekhez hasonlót fogunk mi is varrni július 16- 17 -én Kaposvár- Töröcskén a közösségi házban.



"A foltvarrásról 9o évek elején halottam először. Többszöri próbálkozás után 1996-ban sikerült egy alaptanfolyamon elsajátítani az alapokat, hozzáteszem ekkor még nem volt se vágó tábla, vonalzó. Volt viszont körkés és röntgenkarton, kockás papír, ceruza, olló és rengeteg terv, cél. Dolányi Annának, a magyarországi foltvarró mozgalom elindítójának, minden foltvarró sokat köszönhet. "A féltékenység és az irigység veszélyes kór elsősorban annak árt aki birtokolja" írta és nagyon igaza van, éppen ezért már jó pár éve külön varrunk, névtelenül csak a foltvarrás örömének élve. Szekszárdon élek, várjuk a két hetenkénti keddi napokat amikor 75 éves Milike és 76 éves Melinda foltvarró barátnőimmel találkozunk. Nélkülük üres lenne az életem." Csete Ferencné, Emi





Emi nevénen is sok szeretettel várunk benneteket, részletes tájékoztatót e- mailben küldök minden érdeklődőnek!

kernagi@kapos-net.hu

Ágó

2010. június 26., szombat

Egyszólam koncert, somogyi viseletek, drávamenti horvát táncház - 3 napig áll a bál!


Egyszólam koncert, somogyi viseletek, drávamenti horvát táncház - 3 napig áll a bál!

2010. június 25., péntek

Egy kicsit visszafelé haladva...

az időben, megmutatom ezeket a babákat, amelyeket még a múlt hét vége felé készítettem. Eredetileg kéz nélkülinek terveztem őket, de amikor Marcit megkérdeztem, hogy mit gondol, rögtön a kezüket hiányolta, így a második párosnak már karjai is nőttek.





Ágó

2010. június 23., szerda

Közös varrás Kaposváron

Ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni a júliusi közös kaposvári varrás egyik oktatóját- segítőjét, kedves barátnőmet: Brossné Sinka Erikát.
Megkértem, foglalja össze néhány mondatban mindazt, amit fontosnak tart foltvarrós múltjából- jelenéből és szeretnék egy kis ízelítőt mutatni az alkotásaiból.
Íme:



"2000-ben kezdtem varrni, mikor Esztit vártam. Az alapokat a Budakeszi Foltöltők csoportban tanultam meg. Miután megszűnt a Kaleidoszkóp csoportba mentem át. Majd az is megszűnt. Jelenleg nem tartozom csoporthoz. 2000 óta Céhtag vagyok. 2005 óta foglalkozom népművészeti jellegű foltvarrással. Célom minél szélesebb körben népszerűsíteni a magyar népművészeti motívumokat.



Eredmények:Határtalanul 2003- közönségdíj
Határtalanul2004-tradicionális 1. helyezés
Szombathely Országos kiáll. -tradicionális 2. díj
Bzs Stúdió "Hawaii magyar módra" pályázat - különdíj
Bzs Stúdió "Régi motívumok a jelenben" - 1. díj


Pár éve egyáltalán nem pályázok, "csak" varrok." Brossné Sinka Erika



Erika a varrós napokon applikációk készítését és hímzéssel való díszítést fog tanítani.
Nagy csodálója vagyok az alkotásainak, Erika precíz, kifinomult ízlésű, a kézi varrás, díszítés elkötelezett híve és művelője. Sokat tanulhatunk tőle!

Az ő nevében is szeretettel várunk benneteket Július 16-17- én, Kaposvár - Töröcskén egy jó hangulatú varrós hétvégére (péntek- szombatra) :)!



Bővebb információ:

kernagi@kapos-net.hu


Ágó

KÖZÖS VARRÁS KAPOSVÁRON

Tarka piperék



A lent már említett vásárra készítettem több mint 20 új piperét, néhány kivételtől eltekintve, most egészen kis méretben. Nem kevés időt és energiát varrtam beléjük. Mivel a méretük azonos, most nem egyesével dolgoztam velük, hanem mindegyiken az éppen soron következő műveletet végeztem. Hát nem mondom, nem irigylem azt, aki sorozatgyárt, mert órákon át ugyan azt a műveletet végezni... alig vártam, már úgy a tizen sokadiknál, hogy elfogyjanak. A kedvenc részeim a munkában a szabad gépi tűzés, a ferdepánt varrása és az applikálás. A tűzést viszont nem unom meg soha, akár több négyzetmétert is letűznék egy nekifutásra. Legkevésbé az oldalbevarrásokat kedvelem, ezt kézi öltésekkel csinálom és nagyon kell ügyelni, hogy a végeredmény szép legyen.

Ágó

2010. június 22., kedd

Vásári krónika - Sétatér fesztivál

Túl vagyunk egy könnyűnek a legkevésbé sem mondható három napon, illetve már vasárnap este túl voltunk rajta, de én még most is úgy érzem magam, mint akin végiggázolt egy úthenger.

Ilyen volt a standunk a második napon (mindegyik nap egy kicsit változtattam és persze szerencsére fogyott is a készlet):



Rövid mérleg:
-esőmentes, de nyárinak nem nevezhető idő, persze nagyon örültünk, h nem esett, helyette vasárnap viharos szél fújt, este pedig csíptek a szúnyogok...
-kevés látogató, volt olyan napszak, amikor lézengtek az emberek...
-sok kedves nézelődő, érdeklődő és persze valamennyi vásárló...
Tanulság:
Túl sok a három nap, túl fárasztó egy nem kizárólag kézműves vásáron, ahova az emberek elsősorban nem vásárolni, hanem szórakozni és enni- inni jönnek.
Azért nem panaszkodom, félre ne értsetek :)..., ha kialudtam magam, feltöltődöm, az eső is eláll végre (!!!), biztos a lelkemben is sütni fog a nap...:).

Végül egy kis ízelítő a kínálatból:

2010. június 17., csütörtök

A hét végén...

én is itt leszek! Szeretettel várlak benneteket a kézműves vásárban!



Szabadban varrni vágyók figyelmébe ajánlom ezt a programot :)!

Esőmentes, napsütéses hétvégét kívánok magunknak és mindenkinek!

Ági

2010. június 8., kedd

Újabb pillangós

táska készült megrendelésre, ugyanabból az indás türkiz anyagból, mint a korábbi, ezúttal más méretben és formában. Mérete 20x30 cm, két belső zsebet varrtam bele. A külső anyagot vliesre és táskamerevítőre tűztem szabad gépi tűzéssel. Cipzárral záródik, füle 50 cm hosszú. További képek a Meskán.



Pertus nyári ruhatárát bővítendő, készült ez a kis virágos alj és egy kék-fehér apró "kockás" tunika, ami annyira megtetszett neki, hogy reggel rá is kellett adnom, pedig még egy gomb hiányzik róla. Felvette, billegette magát benne és azt mondta: Ana vallta... :)))



Szép napot mindenkinek!

Ági

2010. június 7., hétfő

Rendelhető gombok...

Közkívánatra, amíg a készlet tart.
Feltöltöttem a maradék amerikai gombkészletem, ha rendelni szeretnétek belőle, azt emailben megtehetitek.

kernagi@kapos-net.hu

A megrendeléseket e-mailben várom,pontos névvel, címmel a gombok képeken feltüntetett nevével és színével (!). Fizetni átutalással és postai utánvéttel lehet.

Az ajánlott küldemény díja 50g- ig 460 Ft, 50- 100 g között 490 Ft. Ha nem ajánlott küldeményként küldjem, kérlek benneteket azt külön jelezni. A postai utánvét díja 990 Ft.
A fenti adatokat a Magyar Posta honlapján kalkuláltam.

Számlaszámot a rendelésre küldött válaszlevélben adok.

Több gombból már csak az utolsó néhány darab van, ha tetszik, ne várj sokáig a rendeléssel!


Szállítás 3 munkanapon belül.

Tehát a gombok:
JÓ NÉZELŐDÉST!