CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010. július 30., péntek

Egy kis ez meg az

Nem sok lehetőségem adatik mostanában komolyabb varrásra, a héten mindössze ez a kis cerkatartó készült Marci egyik barátnőjének a névnapjára. A ceruzák extra hosszúak, ezért még kikandikálnak belőle, de az első hegyezés után már biztonságban lesz a hegyük.


Petrus pár napig a szüleimnél nyaral, éjjel azt álmodtam, h szólít...hát remélem tényleg csak álmodtam és nyugodt éjszakája volt a kis csibének, nem utánam sírt.

Árpim ma tölti a cégénél az utolsó munkanapját...nagy változások vannak készülőben...örülünk és kicsit félünk is, h mit hoz a jövő. már körvonalazódik, csak hát az új ugye mindig izgalmakkal jár.

Pár nap múlva 5 éve lesz, hogy megszületett a mi nagy Marci fiunk, elő szülinapi ajándékként moziba megyünk, Marci, édesapa és édesanya, már nagyon várja, ez lesz az első mozija.

Szép napot mindenkinek!

Ági

2010. július 26., hétfő

Élménybirtok - Bikal


Szeretném figyelmetekbe ajánlani EZT a helyet! Tartalmas kikapcsolódás fél, egész vagy akár több napra is. Érdemes körülnézni a honlapjukon, nagyon változatos programokat szerveznek és a látvány- élmény sem utolsó. Mi a hét végén jártunk itt és a nap végén határozottan úgy éreztem, érdemes volt eljönni és hogy szeretnénk újra visszajönni.Ez azért örömteli a számomra, mert túlzottan is kritikus vagyok az efféle helyekkel kapcsolatban. Persze itt is vannak bibik (mosogatógép a középkorban, hiányoltam a bemutatott mesterségek közül a szövést, a szabóműhelyben készülőfélben lévő reneszánsz ruhák helyett gyöngyfűzés bemutató és lovagi páncélba (vmiféle horgolt lánc)öltöztetett barbifiú (vagy hogy hívják a Barbie pasiját?..., de mindezzel együtt tetszett és szívesen megyek újra.:)
Ági

2010. július 25., vasárnap

Petrus táskája és ruhája

Petrám, ahogy egy igazi hölgyhöz illik, oda van a táskákért, ezért a karkosara és a cicás kézitáskája mellé varrtam neki egy vállon hordhatót, mert amióta kifigyelte, hogy én a vállamra akasztom a táskám, ő is mindent oda próbált tuszkolni, csak hát nem mindig sikerült.

Az új kistáska festett molinóból készült, szabad gépi tűzéssel díszítettem. Fedeles és mágnessel záródik, ugyanúgy mint a nagyok. A madaras kitűző a varrós napokról maradt, ilyen madárkát kapott minden résztvevő. Sajnos a többit nem örökítettem meg.

Készült egy nyári ruha is szintén Petrának, könnyű, szellős viselet, fodrokkal, hátán cipzárral.
Majd úgy is lefotózom, amikor viseli.


Ági

2010. július 23., péntek

Virágos és madarasSaját festésű molinóból készült ez a számomra nagyon kedves, szabad gépi tűzéssel és applikált virággal díszített táska. A bélése szintén festett, eredetileg fehér alapon rózsás anyag, melyre egy belső zsebet varrtam. A táska mágnessel záródik, fülei barna hevederből készültek.
A táska teste négy rétegből áll: külső festett anyag, vastag vlies, táskamerevítő és a bélés.


Nagyon mutatós darab és megismételhetetlen. Még egy ilyen színkombinációt biztosan nem sikerülne festenem. Talán meg kellene tartanom...:) No, még egyet alszom rá.Korábban már készült ebből az anyagból egy hasonló, madaras pipere és most itt a táska változat is. A táska külső pamutvászon anyagát vastag vliesre steppeltem, a rózsaszín bélésre pedig egy nagy, két részre osztott belső zsebet varrtam.
Extra adalék a táska belsejéből kihúzható 22 cm hosszú pántra erősített kulcstartó karabiner. Így a kulcsok mindig biztonságban lehetnek, nem kell leszerelni őket a karabinerről, csak kihúzni és nyitható az ajtó.
A külső anyagra egy gyapjúfilc madarat applikáltam.További részleteket, képeket a Meskán találtok.

Ági

2010. július 22., csütörtök

Hírmondó....a múlt heti közös varrásról. Már hétfőn illett volna hírt adnom a hétvégi történésekről, de a friss élmények, a hirtelen rám tört babavarrási vágy és a tanult díszítő öltések nem hagytak időt a blogolásra. És persze a gyerekeim sem, akik két hosszú nap után végre visszakapták a varrós néniktől az anyjukat és egyszeriben mindent akartak.No, de hogy a lényegről is szóljak, összességében nagyon hasznos, kellemes, vidám, jó hangulatú, dolgos két napunk volt. A rekkenő hőség ellenére, mindenki hősiesen öltögetett, ki kézzel, ki géppel. Születtek macik, applikált képek, babák és szabad gépi tűzős kísérletek. Közkívánatra októberben folyt. köv. Nagyon örülök, hogy ilyen jó kis csapat jött össze és köszönöm a kedves visszajelzéseiteket itt is!

Ági

2010. július 13., kedd

HÉTVÉGÉN MACKÓVARRÁS is lesz ám :)!

Egy kis ízelítő a mackóvarrás - mackóvarázs - hoz a hétvégére:

Szipl- Kovács Marianna textilműves (Pécs) és lánya, Mara készítik ezeket az elbűvölő macikat. Tőlük tanulhatjátok meg a mackóvarrás fogásait.
Ha kedvet kaptatok az öltögetéshez, e hét pénteken és szombaton Töröcskén (Kaposvár) a helyetek! :)„Egy mackó csak ül, jóságosan és rendíthetetlenül. Küldetése, hogy a maga egyszerű módján boldogságot és gyógyírt hozzon. Minden otthonba kell egy ütött-kopott mackó, ami ott csücsül egy sarokban. Van abban valamiféle varázslat, ahogy a születésük során felruházzuk őket saját érzelmeinkkel, majd az elkészült mackóban annak a tükörképét látjuk, akik lenni szeretnénk, vagy akik vagyunk.”

„A mackók azért olyan ellenállhatatlanok, mert minden ember gyermek. A felnőttek is gyerekek, csak régóta vannak a világon.”
(Kathy Cress)„A mackó láthatóvá tett szeretet.” (Martha Usrey´)„Szerény,
Nem feltűnő.
Csak megbízható,
megnyugtató,
állandó, évszázados
gyermekiség egy
veszélyes világban."

(Quentin Letts)
„A játék mackó világa ártatlan, egy világ, amely örömöt ad és nem sebez.”„A játék mackóm egyértelmű bizonyítéka és emlékeztetője azoknak a napoknak, amelyek kizárólag az én szórakozásomat szolgálták.”
(Peter Bull)Én nagyon szeretnék egy ilyen kedves kis jószágot:)Várunk benneteket!

Ági

2010. július 9., péntek

Ha csatlakoznál hozzánk...

de még nem jelentkeztél, még néhány napig megteheted!
Szeretettel várunk benneteket!Ági